Окончателно: Братът на Димитър Рачков остава в ареста

Бургаският окръжен съд потвърди определението на районните магистрати в Средец и остави в ареста Петър Рачков, брат на популярния актьор Димитър Рачков. Решението е окончателно, уточниха от пресцентъра на съда, пише 24 часа.

Петър Рачков е привлечен като обвиняем за  две престъпления. На  21.03.2021 г., в землището на средецкото село Дебелт при полицейска проверка опитал да изхвърли няколко топчета с неизвестно вещество.. По-късно е установено, че топчетата  съдържат 0.570 грама смес от хранителна добавка и метамфетамин на стойност 14.25 лв.

Магистрати уточняват, че това деяние е наказуемо с лишаване от свобода от 1 до 6 г. и с глоба от 2000 лв. до 10 000 лв.

Петър Рачков. е обвиняем и за това, че на същата дата, в условията на продължавано престъпление, противозаконно пречил на органи на властта да изпълнят задълженията си.При опит да избяга от екип на жандармерията, той блъснал автомобила им. За това престъпление Рачков може да получи до 3 г. затвор или  глоба от 500 лв. до 2000 лв.

От събраните до момента доказателства, въззивният съд направи извод за изграждането на разумно предположение за евентуална ангажираност на обвиняемия в осъществяването на престъпните деяния, предмет на разследването, коментират от Бургаския окръжен съд.

 

 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар