катастрофа

Охранителят, убил възрастен човек при зверска катастрофа на обходния път на Враца, бе осъден условно на година и два месеца затвор, пише BulNews. Присъдата на Ж.С.П., който работи в монтанската фирма „Топ Секюрити“, бе постановена преди дни от окръжния съд във Враца, като може да се обжалва пред САС.

Трагичният инцидент стана 28 юли 2015 година около 8.30 часа на кръстовището на обходния път и шосето за Криводол. Тогава при зверска катастрофа загина 81-годишният Тодор М. от Враца.

Възрастният мъж управлявал „Опел“-а си в посока Криводол, а охранителят и негов приятел летели с БМВ към София. Последвал адски сблъсък, колите се завъртели, като баварецът изхвръкнал в полето край пътя, а „Корса“-та – на около 10 метра от кръстовището. Възрастният мъж не си бил поставил обезопасителен колан и излетял през предното стъкло на колата на метри от нея, като загинал на място.

Ударът е бил толкова тежък, че частите от колите са били разпилени по цялото пътно платно.   От документите по делото става ясно, че колата, управлявана от младежа, е била собственост на ЕТ „Аполон – А.П.“ Шофьорът бил настъпил здраво газта. Експертиза доказала, че въпреки че се движел по пътя с предимство, виновник за катастрофата е именно Ж.С.П., защото при разрешени 70 км/час, той карал със 186.76 км/час.

  Трима в болница след катастрофа

Освен условната присъда, охранителят е с отнета шофьорска книжка за година и осем месеца и ще трябва да плати разноските по делото в размер на 2 976 лева.