Иван Евстатиев

Днес ще има „бомба“ по делото срещу бившия кмет на Стрелча и Пазарджик – Иван Евстатиев. Това заяви преди началото на заседанието адвокатката му Ташкена Колчева, но отказа да разкрие каква ще е изненадата.

В залата днес ще бъдат разписани трима свидетели, един от които е д-р Ангел Фингаров, който е освидетелствал изнасиленото от Евстатиев момиче – Ирена Белухова, пише 24 часа. Заключението на този лекар се разминава с тези на други двама медици по отношението на часа на дефлорацията на девствената ципа на момичето. Според д-р Фингаров става въпрос за прясна дефлорация, но негов колега от Пловдив пък е посочил в заключението си, че дефлорацията е стара.

„Ключът към това дело е отговорът на въпроса дали Белухова е била адекватна при осъществяване на половия акт. Има експертиза на лекар, според когото алкохолното опиянение е настъпило след него“, обясни адв. Колчева. По думите й от 13:30 до 14:30 ч. на 15 януари, м. г., когато е станал инцидетът, момичето не е било пияно, все още.

  Прокурорски протест срещу 7-годишна присъда на пастрок, блудствал и изнасилвал малолетно момиче

Защитничката на Евстатиев уточни, че в 14:30 ч. Ирена е вдигнала телефона на баба си и дори я е излъгала, че пише есе по историята заедно със своя проятелка. При второто обаждане в 15:30 момичето вече е заваляло и затова възрастната жена позвънила на родителите й.

източник: кросс