Училище

Ученик на 14 години беше обвинен след инцидента вчера, при който връстникът му Радослав Димитров почина след сбиване в училище в плевенското село Славяново

Името му е Тонимир и на всичкото отгоре той е братовчед на починалото момче. Вече му е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 24 часа, съобщава „Нова телевизия“, цитирана от КРОСС.

Трагедията се разигра насред класната стая в училището, заради което родителите обвиняват и учителите за инцидента. Те твърдят, че Тонимир е тормозил сина им, но училищните власти не са взели мерки, въпреки оплакванията им.

„Родителите на починалото момче не са разговаряли с нас по този въпрос“, заяви Лиляна Манолова, директор на училището, в което са учили двете момчета.

Тя отрече твърденията на съученици на починалото момче, че учителката, в чийто час е станал инцидентът, е избягала от класната стая след случилото се.

„Учителката каза, че Радослав се е свлякъл на земята и е започнал да трепери. Тя го е обърнала на една страна, защото е решила, че това е епилептичен припадък. Други възпитатели също са отишли да помогнат“, разказа Манолова пред „Нова“.

  Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава ДП за умишлено убийство

Иззети са камерите от класната стая. От регионалния инспекторат по образование обясниха, че тече разследване.