Зимата отново изненада общинските власти във Варна въпреки уверенията, че почистващата техника в града била готова за реакция при снеговалеж.

?

В следобедните часове в града започна да вали по-усилено, а стръмните пътни участъци се превърнаха в естествена ледена пързалка.

Само на една улица в квартал „Аспарухово“ за по-малко от два часа станаха 11 леки катастрофи.

 

Шофьорите се блъскаха, след което си стискаха ръцете и си помагаха взаимно, за да освободят колите си с бутане от ледения капан.

Пристигналите на място катаджии дори спряха да регистрират произшествията и се опитаха да въведат някаква организация в настаналия пътен хаос.

?

Въпреки разпорежданията на униформените, се намериха и „смелчаци“, които упорито продължиха пътя си към заледената улица „Найчо Цанов“ и усложниха положението.

Един от тях – шофьор на „Ауди“, дори не бе сменил летните гуми на колата си.

След като улицата бе освободена от закъсалите коли, мина и снегопочистващата техника, която хвърли луга и пътят стана проходим.

За пореден път обаче властите в морския град доказаха, че действат на принципа „След дъжд качулка“.

?

В момента във Варна е минус 5 градуса, но се усеща като минус 12. Утре положението няма да е по-розово. Границите, в които ще се движат температурите, са от минус 3 до плюс 3, съобщават синоптиците.