Заседание във връзка с синоптичната прогноза за застудяване и снеговалеж се проведе днес в Община Варна, с участието на представители на снегопочистващите фирми, ангажирани с поддръжката на уличната мрежа, сметопочистващите фирми, които отговарят за тротоари и спирки, както и с представители на администрацията – дирекциите „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“, дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“, районни кметове, зам.-кметове и координатори от районите и др.

От утре – 16-ти януари, да бъдат осигурени дежурни екипи и техника на Аспарухов мост и на пътя за кв. „Виница“. От 17-ти януари /неделя/ фирмите трябва да осигурят дежурства във всички райони на града, а почистването на спирки и подлези трябва да започне от 5 ч. сутринта. На фирмите по чистота бе препоръчано да извозят боклука преди да очаквания снеговалеж.
Във връзка с мерките за осигуряване на нормален учебен процес при зимни условия, от дирекция „Образование“ са изпратили писма до директорите на училища и детски градини. В тях се напомня,  че трябва да бъдат осигурени всички необходими условия за нормален учебен процес. Включването на отоплителните системи трябва да бъде съобразено със спецификите на сградите – в 0:00 часа на 18-ти януари за големи и трудно отопляеми сгради, и в 4:00 ч. – за малките сгради. Не трябва да се допуска включване на отоплението да става само за час или два  преди начало на учебните занятия, нито провеждане на учебен процес в неотоплени помещения.