Двете умиращи от глад и жажда кучета, които потресоха социалните мрежи,  вече са приютени от ново семейство.

Както стана ясно по-рано днес, двете кучета-скелети са живели до сега на балкон в Провадия, осъдени на студ и глад. В следствие на това, златният ретрийвърът не е издържал повече на мъките и е скочил от терасата на своите стопани-мъчители. На пръв поглед той е останал невредим и заедно с другото четириного е бил иззет от тях, след намесата на полицията.

Съседите на скандалното семейство са реагирали светкавично, като са намерили приемни стопани за двете кучета.

Отново съседи споделят, че семейната среда в доскорошния кучешки затвор е трагична- бившите собственици ежедневно  злоупотребяват с големи количества алкохол, постоянно се чуват скандали от тяхното жилище и живеят в страхотна мръсотия. Още по-лошо е, че въпросното безотговорно семейство отглежда и 3-годишно дете.

Гладният голдън, който скача от терасата

Гладният голдън, който скача от терасата

Фейсбук се тресе, след като прочита поста на Невяна Петрова,  защитничка на правата на животните. „Това куче е паднало от балкона, съседи са го прибрали отново в апартамента, където го гледа едно семейство. В жилището има още едно малко куче. Видимо не се грижат за тях, голямото куче е порода голдън ретривър, слабо е като скелет. Кучетата стоят на тази тераса без храна и вода. Не ги разхождат. Кучето намира спасение единствено като скочи от балкона. Ако се случи това за втори път, може би ще е пагубно за него. Търсим съдействие двете кучета да бъдат изведени от този неподходящ за тях дом преди да е станало прекалено късно“.

  Няма сериозни щети след земетресението край Провадия

ОД на МВР реагират след подадения сигнал и изземват двете четириноги.

След като бъдат нахранени и изкъпани, двете кучета ще бъдат заведени от новите си стопани на ветеринар, за да бъдат прегледани и обезпаразитени.

Двете кучета са спасени

Двете кучета са спасени

 

Снимки: Facebook

Източници: OVarnaTraffic News