Корнелия Нинова

/КРОСС/ Ще съдя всички, които свързват името ми и това на БСП с корупция около „Цанков камък“ и нямам намерение да се отказвам от подобни действия ако се наложи. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя уточни, че изказването от вчера на Цветан Цветанов относно показания от нея документ от прокуратурата за това свързана ли е по някакъв начин с проекта и обвинението, че е излъгала, че отговорът е от главния прокурор, като пример за некомпетентността на зам.-председателя на ГЕРБ.

Подписът на наблюдаващия прокурор в документа не е заличен, за да се излъже, че документа е изпратен от главния прокурор, ами заради Закона за защита на личните данни и забраната подобни документи да се изкарват публично с име и подпис. Би трябвало един бивш министър на вътрешните работи да знае подобни неща, коментира Нинова.

Но в случая аз съм маловажна, а трябва да се запитаме защо се изкара отново темата с „Цанков камък“? Причините са няколко и са съществени. Първата е, че се цели да се отвлече вниманието от кражбите и скандалите при управляващите. По-съществената обаче причина е нашето предложение за антикорупционен закон, защото то очевидно плаши управляващите. Той събира все повече одобрение и за правителството е ясно, че ако предложението ни бъде прието, наистина ще има битка и борба с корупцията. За това управляващите хвърлят димки, защото не може корумпирани да се борят с корупция.

  Кон за кокошка! Борисов сменя Бокова с Георгиева за ООН

Първото правителство на Бойко Борисов също трябва да си понесе отговорността за „Цанков камък“. Те го завършват през 2010 година. Ние искаме цялата истина по случая да се разкрие до край и нищо да не се потулва. Аз не съм специалист по язовири и не мога да кажа дали това е басейн за 1 млрд. лева. Управляващите се скриха последните 5 дни. Хвърлиха димката и изчезнаха, уплашиха се. Този случай не трябва да остава така. Всичко трябва да излезе наяве и случаят да се разплете до край. Който е виновен, ако има виновен, трябва да си понесе отговорността. Ние искаме справедливост, категорична беше Нинова.

Според нея първите 100 дни на правителството са меко казано катастрофа. Това са месеци на скандали, кражби и далавери. Правителството управлява 100 дни без програма. Тези хора отвориха война между институциите. Натрупаха напрежение в обществото и станахме свидетели на няколко протеста – на полицаите, на майките на деца с увреждания и редица други. Това са фактите, каза още лидерът на БСП.

  Станишев се изцепи: Корнелия Нинова ще е следващият премиер