ВИЗИТКА:

Николай Караколев е трети в листата на партия Атака за кандидати за общински съветници. Той е на 31 години и е завършил своето висше образование във ВСУ „Черноризец Храбър”. Има стаж в медиите като журналист повече от 12 години. В момента той работи в телевизия Алфа. През годините, той е имал колоритни изяви – в една от тях премиерът Бойко Борисов за малко не го блъска с джипа си. При друга е удрян и блъскан от депутати на БСП, които бранят своя лидер Корнелия Нинова от неудобните му въпроси. За неговите прояви в журналистиката и приоритетите му като кандидат за общински съветник, разговаря нашият екип.

  1. Г-н Караколев, защо избрахте партия Атака?

 

Това не беше избор, а взаимно привличане. Аз винаги съм следвал своя вътрешен глас. Още от 2005 година, когато бе създадена партия Атака, аз я припознах като моя инициатива. Тогава още бях ученик и дори съм се карал многократно с моята учителка по история Мария Гетова, която имаше други политически виждания. Атака е единствената патриотична партия в България и тя единствена ще работи в помощ на варненци.

  Варна със страхотни финансови показатели

 

  1. Какво е вашето мото в кампанията?

 

Моето мото е „знаете, че мога да питам, а с ваша помощ ще действам”. Това е така, защото в своята работа многократно съм задавал неудобни въпроси, които други колеги не се осмеляват да питат. През микрофона ми „са минали” премиерът Бойко Борисов, лидерът на БСП Корнелия Нинова, представители на ДПС и на всички други партии в България. Сега моята кауза ще бъде свързана с това пряко да помагам на варненци. С тяхната помощ и избирането ми за общински съветник, ще мога реално да предложа в местния парламент мои и техни предложения, които да са в тяхна полза.

 

  1. Какви са вашите приоритети в кампанията за общински съветник?

 

Във Варна има много проблеми. Като общински съветник ще наблегна на 3-4 неща, които да бъдат осъществими. За мен най-важна е социалната политика, защото хората ядат храна, а не булеварди. Варна има близо половин милиард лева бюджет, който е вторият най-голям в страната след София. С тези пари, може не само на празници, но и почти всеки месец да бъдат подпомагани финансово пенсионери, инвалиди, талантливи ученици и студенти и хора в нужда.

  Варненец с 10 присъди влиза в затвора, но заради убийство на малко коте

 

Също така във Варна трябва да бъде одобрена „награда” за родители, които да получават от общинския бюджет пари за всяко новородено дете, като за второ, трето и така нататък, родителите, които имат поне средно образование да получават по-големи финансови средства.

 

Ще се възпротивя категорично срещу джендър идеологията, която навлиза в България под формата на всякакви конвенции, пактове и т.н. Както знаем, партия Атака и лично лидерът й Волен Сидеров се възпротивиха на „Истанбулската конвенция” и „Пактът за миграция” и благодарение на него, те не влязаха в България. Ще се борим и за премахване на неверните информации в учебниците, където пише, че България не е била под турско робство, а сме били едва ли не приятели с турците.

 

Много важни са и инфраструктурата, зелените площи, междублоковите пространства и достъпността на децата до детски градини. Всяко дете трябва да може да посещава детска градина, а защо не тези места да станат безплатни за тях.

  Във Варна ще протестират срещу мигрантите, искат отмяна на плана за интегрирането им у нас

 

Ще работя за развитието на туризма във Варна. Партия Атака ще се бори за красивото ни Черно море и морската градина. Трябва движението на коли в нея да бъде преустановено, защото знаем, че станаха нелепи инциденти. Последният бе свързан и със смъртта на малко дете.

 

Въпреки че се опитаха да вземат на Варна определението „морската столица на България”, това няма да се случи, защото Атака ще отсоява интересите на варненци с бюлетина номер 4 и преференция 103 за моята кандидатура за общински съветник.