Непоносимо е човек да гледа докъде се е докарала Европа

Александър Симов БСП

Тъжно е, тъпо е, непоносимо е човек да гледа докъде се е докарала Европа. От две години насам Старият континент е обект на целенасочени атаки, брутални, агресивни, бързи и нечовешки. И две години Европа предпочита ступора пред действието. На мен лично ми писна от надписи „Pray for…Berlin, Paris или Brussels…“, защото това вече е псевдосъпричастност.

Скърбим едва, когато видим жертвите, а никой не мисли как да запази живота им.

На думи Европа е срещу тероризма, но иначе може да се праскат по 100 есета на ден как мъчениците в Източен Алепо са жертви, светци и борци за демокрация. Цената на тази поза на щрауса, който се опитва да си зарови главата в асфалт, я плащат обикновените германци, обикновените французи, обикновените белгийци…И така до следващите нарисувани човечета за смелост или запалени свещи пред нечие посолство.

Междувременно стана ясно, че атентаторът от Берлин е пакистанец, който е попаднал в Германия през февруари. Не е българин. Иначе щеше да е много яко – поредната вълна от мизантропични анализи и самоомраза.

  Александър Симов написа ода за Христо Иванов

Но политиката на Меркел да приема всички, вече започва да изпушва и да пуска дим и, ако тя иска да има каквито и да е шансове на следващите избори май ще я ревизира сериозно. И тогава вече да му мислим ние. Защото ще ни върнат тук всички, които са минали пред наша територия. А, вижда се, дори Германия не може да хване спатиите на терористите, а какво остава за нашите служби…

Както се казва – май истинската заплаха не беше това, че Ердоган ще пусне мигрантите, а че Меркел ще ни ги върне…

Автор: Александър Симов във Фейсбук

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар