д-р-Божанка Георгиева УСХ ЕАД

Директорката на предприятието си е гласувала заплата в пъти по-голяма от тази на кмета на Варна и си е купила луксозен мерцедес за служебно ползване, има и личен шофьор

За шокиращи данни сигнализираха общински съветници  редакцията на СПЪТНИК

В последните петнадесет години Варненското общинско предприятие „УСХ“ ЕАД (Ученическо и столово хранене) е особено печелившо. След като сегашното ръководство го поема, доскорошната печалбата се превръща в загуби от стотици хиляди левове годишно. Дори гласуваното от варненските общинари увеличение на бюджета на предприятието с 500 000 лева за година не помагат. Предприятието отново декларира загуби от стотици хиляди левове. Следва ново увеличение на бюджета му с  800 000 лева. Предприятието отново декларира стотици хиляди левове загуби.

На 15.03.2018 година съвестни работници от предприятието сигнализират писмено варненския общински съвет за проблемите в общинското предприятие „УСХ“ ЕАД. В своето писмо те заявяват, че са принуждавани да извършват лични услуги в частния имот на координатора на дружеството Добринка Йорданова, заповядвано им е да отстраняват повреди по съоръжения, които не са собственост на общинската фирма. Те подчертават и унизителното отношение на ръководството към тях. Работниците са оплакват и от затруднения в работния процес, изразяващи се в липса на резервни части, закъснели доставки, нелогични управленски решения.

  С. Милева: Митничари и гранични полицаи от Митнически пункт „Калотина“ са събирали до 1300 евро на смяна от подкупи

След като ръководителите на предприятието д-р Божанка Георгиева и Добринка Йорданова разбират за сигнала на работниците си до Общински съвет Варна, те веднага ги уволняват.

СПЪТНИК научи, че въпреки значителните загуби, които има дружеството, ръководството му си е гласувало заплати, в пъти по-големи от тази на кмета на Варна Иван Портних. Наскоро възрастната д-р Георгиева е решила, че трябва да се вози в луксозен „Мерцедес“ и да има личен шофьор. За целта се сдобива с такива, посредством парите на данъкоплатците, които ѝ се отпускат от Община Варна.

Драги читатели, редно ли е при положение, че общинското предприятие „УСХ“ ЕАД регистрира значителни загуби, ръководството му да си купи луксозен „Мерцедес“ ?

Редно ли е директорката на губещото общинско предприятие да получава заплата близо 3 пъти по-голяма от тази на кмета на община Варна?

Дали д-р Георгиева и г-жа Йорданова вземат мъдри управленски решения, полезни за общинското дружество и обществото? Дали това ръководство трябва да продължи да управлява едно иначе печелившо общинско предприятие, обърнато от него на загуба?

  Председателят на ВКС Лозан Панов на въпрос на Спътник бг: За рушветчиите в съдебната система

Господа общински съветници, господа общественици, господин Портних, ще обърнете ли внимание на „УСХ ЕАД“? Ще бъде ли потърсена отговорност от ръководството му?

Десетима общински съветници са сложили имената и подписите си под жалбата на работниците в знак на подкрепа. Вие ще ги подкрепите ли?

УСХ ЕАД Подписи

ОЩЕ ОТ ВАРНА

Кръстовища във Варна незаконно накичени с рекламни винили! Общинарите нехаят!

Ще се опита ли МУЗИКАУТОР да спре MTV presents VARNA BEACH заради авторски права?