Васил Божков

Компанията „Ню Геймс“ АД, чрез която оперира „Националната лотария“, е поискала да бъде обявена в неплатежоспособност и несъстоятелност, става ясно от Търговския регистър. Молбата е депозирана в Софийския градски съд, съобщава Марица.

След обнародването в „Държавен вестник“ на промените в Закона за хазарта, единствено държавният Български спортен тотализатор има право да организира лотарийни игри.

Развитието на събитията наложи ревизия на фирмата и запор на сметките й.

От компанията твърдят, че вече не могат да правят плащания. Това означава, че не могат да се изплатят и част от печалбите. Според неофициалната информация около 40 милионери от лотарията трябва да получат на разсрочени траншове парите си. Именно те ще бъдат и най-големите губещи от фалита на фирмата на Васил Божков.

Един от ужилените милионери Димитър Миряев се оплака, че е взел само 240 000 лв.  „Защо държавната комисия по хазарта е одобрила правилата да се изплащат печалбите за срок от 20 години, а лиценз се дава за 10 години“, възмути се късметлията.

  Фирма на хазартния бос Васил Божков купи Телефонната палата

Екатерина Димитрова от Бургас, която живее в село Константиново, също е с подобна участ. На хартия тя е милионер заради купеното печелившо талонче. Взела е обаче само 200 бона.