33-годишен мъж бере душа в МБАЛ „Св. Анна”, след като бе наръган с нож в областта на сърцето по време на алкохолен запой.

В.П. на 32 г., 26-годишният С.С.  и К.К на 30 г., всички от Балчик са замесени в престъплението, съобщават от полицията в Добрич.

Около 16.00 часа, в неделя е получен сигнал, че мъж с прободна рана се нуждае от спешна медицинска помощ. Оказало се, че екип на Спешна помощ в града е отвел пострадалият в болницата в Добрич. След като състоянието му се влошило, докторите преценили, че трябва да го транспортират в МБАЛ „Св. Анна” във Варна.  От извършените прегледи и данни от скенер се установява, че пострадалия т – И.Г. на 33 г. от  Балчик е с две прободни рани в областта на гръдния кош, с диагноза „Хемопневмоторакс”, което представлява  наличие на кръв и въздух в гръдния кош, обясниха от пресцентъра на полицията в Добрич. След операция пострадалият е в съзнание, контактен, но продължава да е с опасност за живота.

Според разследващите, инцидентът се разиграл по обяд, когато компанията се събрала да се почерпи с твърд алкохол. Вследствие на употребата на спиртни питиета, мъжете се скарали. С.С. взел кухненския нож и наръгал И.Г. в областта на лявата част от гръдния кош, а секунди по-късно побягнал в неизвестна посока, вземайки ножа със себе си. В момента мъжът се укрива, на са предприети мерки по установяването му, увериха от полицията.

По случая е образувано досъдебно производство.