Грозни сцени белязаха отпътуването на „Барселона“ от Япония след спечелването на Световното клубно първенство

На финала каталунците се наложиха с 3:0 над „Ривър Плейт“ с гол на Лео Меси и два на Луис Суарес и вдигнаха за трети рекорден път трофея. Това хич не се хареса на 20-те хиляди привърженици на аржентинския тим, които пристигнаха в Страната на изгряващото слънце да подкрепят своите.

Една групичка от тях имаше възможността да излее гнева си върху сънародниците си от „Барса“ Лео Меси и Хавиер Масчерано. Според световните медии няколко от феновете се насочили бесни към Меси.

Докато един го псувал най-вулгарно, друг се изхрачил в лицето на четирикратния носител на „Златната топка”. Въпреки дребния си ръст, Меси налетял на бой и според някои информации дори успял да прасне с юмрук един от агресивните си опоненти.

След като усетили какво става, на помощ на голямата си перла се притекли треньорът Луис Енрике, Луис Суарес и Хавиер Масчерано. Появата на последния съвсем ядосала аржентинските запалянковци, тъй като халфът е юноша на „Ривър Плейт“ и носи екипа от 2003 до 2005 г.

„Предател” била най-меката дума, която крещели към бившия си любимец феновете. До още по-голямо безобразие все пак не се стигнало, тъй като се намесила охраната на летището. След инцидента от ръководството на „Ривър“ се извиниха официално.