Районен съд Варна

Делото приключи днес с постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение. За всяко от деянията – по чл. 345, ал. 1 и ал. 2, както и по чл.354а от НК, бяха определени отделни наказания. 29-годишният подсъдим трябва да изтърпи най-тежкото от тях – 3 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Към наказанието е присъединена и глоба в размер на 500 лева.

Подсъдимият е бил спрян от полицейски автопатрул на 3 януари тази година в град Долни Чифлик. Оказало се, че той управлява лек автомобил, внесен от чужбина и нерегистриран в страната по надлежния ред, с поставени регистрационни табели, издадени за друг негов автомобил от различна марка и модел. Освен това, при проверката подсъдимият е засечен с две пакетчета марихуана в джоба си. Държаното наркотично вещество е на стойност  под 3 лева, като деянието представлява маловажен случай.

29-годишният мъж е с чисто съдебно минало. В негова тежест се възлагат разноските по делото. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

  Двама в ареста с обвинения за държане на 3 чувала марихуана