камчия

Най-голямата победа за ЧСОУ „Юрий Гагарин“ донесе осмокласникът Игор Семенов, който се класира на първо място на Националния кръг на олимпиадата по руски език, която се проведе тази събота в Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ в Бургас.

Игор събра максималните 60 точки и стана безспорен победител в състезанието, което го направи най-добрият ученик по руски език в България.

Руслан Настаев (1)

Вторият представител на Училището на бъдещето в „Камчия“  – Руслан Настаев, влезе в първата шестица в национален мащаб с резултат от 55 точки. В националния кръг на олимпиадата участваха 120-те най-знаещи руски език ученици от цялата страна.

Игор Семенов учи в ЧСОУ „Юрий Гагарин“ от две години, в България е от пет години, или от IV клас. Идва от руския град Хабаровск, в Далечния изток.

Игор Семенов

Изключително запален по футбола, той предпочита да е повече на терена отколкото пред компютъра. Осмокласникът е и състезател по хокей на лед.

„Искам да представя отлично училището си, родителите си и учителката си по руски език“, каза Игор преди началото на състезанието и изпълни думите си.

14-годишният Руслан е от киргизкия град Бишкек. За първа година е в ЧСОУ „Юрий Гагарин“, където учи и по-малкият му брат. Руслан се занимава с астрономия, обича математиката, харесва филми за природата и науката, и пише стихове.

„Гордеем се с отличните резултати на нашите момчета! Щастливи сме, че с техните постижения получихме признание за качеството на образованието, което предоставя нашето прекрасно училище“, коментира преподавателят по Руски език Калина Крачева.

„В подготовката на шампионите участва и преподавателят Вера Статева.

Училището на бъдещето в СОК „Камчия“ има още много с какво да се похвали – учениците от V, VI и VII клас също са с отлични резултати на областния кръг на олимпиадата по руски език (финален за тази възраст).

Само преди дни  група от ІІІ и IV клас се класира на второ място в ХV Регионалния конкурс „Моята България“, организиран от Общинския детски комплекс във Варна. Със сребърен медал бе отличен и Стефан Минчев от IVа клас, който участва с индивидуално изпълнение на произведението на Станислав Стратиев ,,Паскал сред розите“.

Децата се подготвят от ръководителите си Маринела Милкова и Бистра Йорданова.

Шестима ученици ще се явят във финалния кръг на Третото национално състезание по Английски език Longman Competition. Две от децата са с максимален брой точки – това са Ели и Пeтър Атанасови от IV „а“ клас.

Ученици на Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ са допуснати и до областните кръгове на олимпиадите по Български език и литература, по Физика, по Биология и по Астрономия!

Седмокласничката ни Ина Славчева показа трети най-добър резултат за страната в Националното състезание по български език „Любословие“, а четвърта е Ксения Урекина от 7 клас, която е с майчин руски език.

Общо 17 ученици на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ участваха във втори кръг на националното състезание по български език и литература „Любословие“.

Две втори места извоюваха децата от втори и трети клас в Коледното математическо състезание, а четвъртокласниците са с максимален резултат в състезанието „Таралеж“ – „Човекът и обществото“.

Училището стана и безапелационен победител в Общинския конкурс за приложно изкуство „Рождество Христово“ 2015.

Спортните резултати също не бяха подминати – петокласникът Емилиан Еленков победи в два международни турнира по плуване и беше номиниран за спортист на град Варна.

Седмокласничката Лилия Петрова стана трета на Републиканското първенство по плуване. Учениците тренират в отличните условия на олимпийския басейн на Спортен комплекс „Камчия“ под ръководството на Европейския шампион Денислав Калчев.

Деветокласничката Александра Петкова е сред талантливите деца на България в област „Танцово изкуство“.

Вече втора година училището е и пункт за полагане на Единен държавен изпит по всички предмети според руските образователни стандарти (ЕГЭ), а също и за осъществяване на заключителния писмен изпит, който предхожда матурата. На изпит в „Камчия“ могат да се явят зрелостници, завършили средно образование в Русия или в друга страна по света.

Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ се намира в една от най-модерните учебни бази в Европа, сред уникална, чиста природа, съчетаваща парк, море, гора и река.

Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ приема деца от 1 до 12 клас през цялата година.

камчия

Спътник бг