Илко Семерджиев

Медицината е наука по дефиниция и изкуство по практика. Това припомни министърът на здравеопазването Илко Семерджиев на младежите лекари и студенти по медицина от ромски произход преди да ги награди с почетни грамоти по повод Международния ден на ромите и Деня на здравния работник – 7-ми април.

Досега на медицинската професия са се посветили 250 роми. За тази година са предвидени средства за подпомагането издръжката на 215 здравни медиатори в 115 общини.

Здравният министър д-р Илко Семерджиев пожела на студентите да бъдат щастливи и най-вече устойчиви. Той отбеляза, че всички професии в медицината са трудни, но за сметка на това са благородни и носят много удовлетворение.

По думите му медицината изисква много труд, посвещение и всеотдайност в практикуването на професията. „Всички, които се посвещавате в работа в здравната сфера сте били предварително наясно, че се изискват много усилия“, каза още здравният министър.

Той припомни, че човек се развива в тези професии цял живот, учи се непрекъснато. „Хората, които сте събрани тук заслужавате много висока оценка“, изтъкна Семерджиев.

  Работодателите за поредна година не са доволни от знанията на завършилите висше образование в България

източник: нюз.бг