Илко Семерджиев

Медицината е наука по дефиниция и изкуство по практика. Това припомни министърът на здравеопазването Илко Семерджиев на младежите лекари и студенти по медицина от ромски произход преди да ги награди с почетни грамоти по повод Международния ден на ромите и Деня на здравния работник – 7-ми април.

Досега на медицинската професия са се посветили 250 роми. За тази година са предвидени средства за подпомагането издръжката на 215 здравни медиатори в 115 общини.

Здравният министър д-р Илко Семерджиев пожела на студентите да бъдат щастливи и най-вече устойчиви. Той отбеляза, че всички професии в медицината са трудни, но за сметка на това са благородни и носят много удовлетворение.

По думите му медицината изисква много труд, посвещение и всеотдайност в практикуването на професията. „Всички, които се посвещавате в работа в здравната сфера сте били предварително наясно, че се изискват много усилия“, каза още здравният министър.

Той припомни, че човек се развива в тези професии цял живот, учи се непрекъснато. „Хората, които сте събрани тук заслужавате много висока оценка“, изтъкна Семерджиев.

  Прокурори се срещнаха с лекари в Бургас

източник: нюз.бг