Жена Книги Умна

Над 50 български издателства и книгоразпространители ще участват в „Алея на книгата“ във Варна, която ще се проведе в периода от 2-ри до 11-ти август. Книжното изложение ще бъде разположено в 19 шатри в пространството от  хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център, предаде Дарик.

„Радвам се, че тази прекрасна инициатива се случва за пореден път във Варна и интересът на издателите и читателите се увеличава. Алеята на книгата е едно от важните събитие от културния календар на града ни, заедно с други инициативи като фестивала „Варна Лит“, заяви на пресконференция кметът на Варна Иван Портних.

Василка Ванчева от Асоциация „Българска книга“ посочи, че това е десето юбилейно издание на изложението, което води своето начало именно от морския град.

В рамките на „Алея на книгата“ за първи път ще има две нови инициативи. На 3-ти и 4-ти август от 15 ч. до 18 ч. в литературния кът /на бул. „Сливница“ и ул. „Стефан Караджа“/ ще се проведе събитието „Написаното остава. Пиши правилно“. Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктоация може да реши езиков тест и да получи съвети от учени от Института за българки език към БАН.

  Седмица на православната книга започва утре

За първи път се организира и кръводарителска кампания, а всеки участник ще получи подарък книга от българските издателства.

Работното време на „Алея на книгата“ е всеки ден от 10 ч. до 22 ч. Предвидени са премиери на книги, срещи с писатели и преводачи и дискусии.  Достъпът до всички събития е свободен.