Алепо-атентат

Най-малко 100 са жертвите на вчерашния атентат край Алепо, съобщава ABC News. Сред тях има и деца. Активисти съобщават, че загиналите са 112.

Припомняме, че атентатор самоубиец взриви кола бомба при автобусен конвой с евакуирани хора от обсадени селища, след сделка между воюващите страни.

Два автобуса чакали да преминат от обсадената от бунтовниците територия в контролирания от правителството град. С тях се транспортирали жители на две шиитски селища, които са били евакуирани в петък.

Съгласно сделката жителите на Ал-Фуа и Кефая се местят в Алепо в замяна на стотици сунитски бунтовници и техните семейства от обсадения от правителството район близо до Дамаск.

Атентаторът се е самовзривил близо до автобусите. Експлозията разтърси автобусите, които бяха обхванати от огъня, оставяйки много жертви. Стотици хора казват, че са били ранени.

Сирийската гражданска защита в провинция Алепо, също известна като „Бели каски“, обяви, че техни доброволци са извадили най-малко 100 тела от мястото на експлозията. Сред тях има жени, деца и бойци.

  Атака с отровен газ срещу сирийския град, където бе свален руски хеликоптер

Сирийските държави медии съобщиха вчера, че най-малко 39 души са убити, включително деца. Сирийският център за правата на човека съобщиха за 43 жертви и допълниха, че броят може да се увеличи.

източник: нюз.бг