Затварят улици в центъра на Варна за Деня без автомобили

Няколко централни улици във Варна ще бъдат затворени днес по повод Европейския ден без автомобили, съобщават от Община Варна. Улиците в района на Търговската гимназия "Г.С.Раковски", както и улица "Охрид"  ще се превърнат в пешеходни пространства за времето от 9.00 до 18.30 часа.

За този период ще бъде преустановено движението на автомобили по бул. „Сливница“ – в частта от кръстовището с ул. „Любен Каравелов“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“, както и на бул. „Княз Борис I“- в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с ул. „Братя Миладинови“.

В същия часови диапазон ще бъде спряно движението и на автобуси по бул. „Сливница“ – в частта от кръстовището с бул. „Мария Луиза“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“ и по бул. „Княз Борис I“ - в частта от кръстовището с бул. „Сливница“ до кръстовището с бул. „Цар Освободител“. Поради тази причина от „Градски транспорт“ съобщават, че автобусните линии с номера 9, 14, 109 и 409 няма да обслужват спирките „Севастопол“ и „Академията“- двупосочно. Автобусите ще преминават по бул.“ Осми Приморски Полк“ и бул. „Цар Освободител“ - двупосочно и ще обслужват спирки „Музея“ и „Площад Съединение“.

От 9.00 до около 18.30 часа ще бъде забранено движението и паркирането по ул. „Преслав” в отсечката от кръстовището с ул. „Хан Аспарух“ до кръстовището с ул. „Одесос“.

До 22.00 часа пък ще бъде преустановено движението по цялата дължина на ул. „Охрид“, както и ул. "Цариброд" по отсечката от ул. „Преслав“ до ул. „Хан Омуртаг“.

На тези места през целия ден ще се провеждат образователни и културни мероприятия на открито.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар