Випуск 2023 на Медицинския колеж във Варна се дипломира

Председателят на Общински съвет – Варна инж. Христо Димитров присъства на церемонията по дипломиране на студентите от Випуск 2023 на Медицинския колеж в града. Тържествената промоция се състоя в зала "Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

Инж. Димитров благодари на академичното ръководство за поканата и пожела много нови успехи за Медицински университет – Варна и неговите възпитаници.

Днес 207 здравни специалисти получиха своите дипломи от специалностите "Медицински лаборант", "Помощник-фармацевт", "Зъботехник“, "Рехабилитатор“, "Рентгенов лаборант", "Инспектор по обществено здраве“, "Медицински козметик" и "Медицински оптик".

Приветствие към абсолвентите отправи ректорът на МУ-Варна проф. д-р Светослав Георгиев. "Убеден съм, че подготовката на всеки един от вас в Медицински колеж – Варна е сигурна основа за успешното ви професионално развитие. Вярвам, че ще вложите своите знания и умения в полза на здравето на пациентите“, изтъкна проф. Георгиев и пожела на младите специалисти да не спират да учат и да се развиват.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар