Варна 2017 ще бъде домакин на около 1000 инициативи

Ръководителите на проектите, свързани с инициативата на Варна като европейска младежка столица, ще превърнат града в интересна туристическа дестинация за младежи. Това ще с случи посредством реализирането на около 1000 инициативи.

С тяхна помощ сезонът в Морската ни столица ще бъде удължен, добави Биляна Раева на среща с общинските съветници в общината. Целта на срещата бе те да се запознаят по-подробно с идеите, инициативите и финансовите аспекти около проекта.

"Община Врана има най-големия бюджет за младежки дейности. "Варна европейска младежка столица" трябва да стане кауза на целия град. Младежите в града са над 100 000, като около 35 000 са учениците и още 40 000 са студентите. Община Варна ще бъде звеното, което ще обединява всички добри идеи. След регистрацията на Сдружение "Варна младежка европейска столица" ще стартира мащабна атрактивна рекламна кампания", заяви Лилия Христова- директор на дирекция "Образование".

В следващите няколко години ще бъде създаден Черноморски младежки център, в който младите хора ще имат възможността да развиват своите качества, както и Обучителен център към Съвета на Европа. Варна води преговори за домакинство на Световното първенство по скейтборд, информира Биляна Раева.

Ръководството на проекта изрази мнение, че възвращаемостта на инвестициите в града ще бъде в съотношение 1:5.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар