Търсят се доброволци за регатата "Тол Шипс"

Организационният комитет на регатата „ Тол Шипс“ -  2016, набира доброволци, съобщиха от спортната дирекция  на Община Варна, която е организатор на проявата. Морската столица на България ще бъде за трети път домакин на престижното международно състезание, в което участват ветроходи от цял свят. Регатата стартира през септември, а ветроходите ще акостират във Варна от 1-ви до 4-ви октомври. „Престоят им ще бъде обезпечен от доброволци -  т. нар. офицери за свръзка, които трябва безвъзмездно подпомагат екипажите на гостуващите кораби“, обясниха организаторите.

Всеки, който иска да бъде доброволец по време на регатата, трябва да владее свободно английски език, предимство е ползването на други езици - руски, френски, италиански, немски и др. Не се изискват морски познания, няма и възрастови ограничения. От доброволците се очаква да стават рано, да дават дежурства през деня и/или нощта в главния офис на регатата, който ще се намира в сградата на Морска гара. Освен това трябва да могат бързо да разрешават проблеми от ежедневно естество, както и такива, които изискват намеса от страна на институции .

Пълна информация може да се намери на страницата на регатата за България – tallships.bg. Оттам може да се изтегли и формуляр за кандидатстване, уточниха от дирекция „Спорт“ на Община Варна. Първата среща с всички доброволци ще се проведе на 24. 03. 2016 г. от 18 ч в сградата на Младежки дом – Варна. SCF Tall Ships Regatta ще премине за трети път през Варна. През периода от 8-ви  до 11-ти септември ветроходите ще акостират в Констанца, Румъния.

Първата гонка на състезанието ще завърши в Новоросийск (Русия), откъдето, след престой от 15-ти  до 18-ти септември, флотилията ще се впусне в плаване без състезателен характер, с цел опознаване на нови градове и заливи по техния път до Сочи (Русия). Надпреварата във втория състезателен етап на SCF Tall Ships Regatta 2016 ще започне от Сочи и след преодоляване на няколкостотин морски мили, ще финишира във Варна на 1-ви октомври, събота. Едно от най-красивите събития на регатата - Парадът на ветрилата, ще се проведе във вторник, 4-ти октомври.

Снимка: varnainfo.bg
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар