Сюрприз в нощна Варна: Чужденци оставиха безплатни книги в центъра на града

Малцината варненци, решили да се разходят из нощния град, бяха сюрпризирани от книги, оставени върху улични ел. табла в центъра на морската столица, предаде репортер на Varna24.bg

Те са оставени явно с идеята: ненужното за мен, може да е злато за някого, така че всеки, който има нужда да ги вземе безплатно за дома.

Изданията бяха на различни езици - имаше литература на немски, романи на английски, френски бумаги, дори и произведението Verbum Domini от папа Бенедикт XVI (265-ият понтифик на Римокатолическата църква, роден под името Йозеф Рацингер).

Творбите бяха подредени прилежно върху различни елтабла в района на Фестивалния и конгресен център.

Оставянето на предмети от бита на улицата е често явление в държавите от Западна Европа. Гурбетчии от бившите соцстрани така обзавеждат без пари квартирите си в първите дни след преместването си в търсене на късмета си в странство. По магистралите в Скандинавските държави могат да се видят бусове и малки камиони, с регистрации, предимно от Украйна, които са натоварени до горе с бяла техника, намерена на улицата. Източноевропейците я прибират, почистват я, ремонтират я, ако се нуждае от това, транспортират я до родината си, където припечелват от продажбата й.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар