ПФК "Черно море" и БДЖ осигуряват безплатен транспорт за деца без родители до морето

БДЖ безплатно ще вози над 30 деца и техните ръководители на 20 август от Роман до Варна, които на ЖП Гара Варна ще бъдат посрещнати от специалния автобус на ПФК "Черно море", който ще ги извози от Варна до град Обзор където ще прекарат летен лагер. 

След преживяните емоции на децата на 30 август ПФК "Черно море" ще прибере децата от град Обзор във Варна, където е осигурено извозването им с влак до град Роман. Инициативата се осъществява със съдействието на Председателя на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, който получил писмо с молба от Директорката на Комплекса за социални услуги в град Роман с молба за оказване на подкрепа относно извозването на децата до морето.

В писмото си Директорката изтъква, че ниския бюджет не позволява такъв разход за Комплекса за социални услуги, поради липсата на средства. Слави Михайлов благодари сърдечно на ръководството на "БДЖ Пътнически превози" и на Изпълнителните Директори на ПФК "Черно море" за това, че откликнаха на този призив за помощ. БДЖ и ПФК "Черно море" правят поредния си жест към деца в неравностойно положение, което е пример за респект и уважение.Така лятната ваканция за децата, лишени от родителска грижа става възможна и още по - вълнуваща и незабравима с емоции и морско настроение допълва Слави Михайлов.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар