На ново място изграждат чешмата до дом „Младост“, кът с пейки ще има около нея

Легендарната чешма с минерална вода на вече разрушения дом "Младост" ще бъде изградена отново, но ще бъде поставена на друго място. Това съобщи за Радио Варна кметът на район "Младост" Христо Христов. Той съобщи, че чешмата ще бъде възстановена скоро.

ВиК- експертът Тодор Димитров уточни, че вече е издадено разрешението от район "Младост" за поставянето на чешмата. Мястото вече е определено - намира се точно срещу бившия дом "Младост".

"Изчистваме определени параметри по помпите. Надяваме се скоро чешмата да бъде поставена и да заработи", каза още Димитров.

Експертите използват вече съществуващи ВиК-проводи. Ще бъдат изградени единствено отклонения от водопровода до чешмата и съответно - до ревизионна шахта на канализацията.

Чешмата ще бъде тип поставяем обект, а мястото около нея ще бъде благоустроено. Ще има пейки и кошчета за битови отпадъци.

Друга чешма с минерална вода, любима на варненци, е тази до Топлата вода. Тя се намира точно до стълбичките, и не работи. Причината е, съобщи Димитров, че според проверки тя попада в частен имот.

Вече са започнали техническите прегледи и обходи за състоянието на чешмичките и фонтаните във Варна. При нужда, ще бъдат направени козметични ремонти. Очаква се те да започнат да работят през май.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар