"Мелофобия" на 15 юни в Летен театър - Русе

Автори на "Мелофобия" са Милица Гладнишка, Цветелина Цветкова и Цвети Пеняшки. Участват: Милица Гладнишка, Милена Маркова Маца, Иван Велчев, Никеца

Продукцията ще бъде представена в Летен театър - Русе на 15 юни. Билетите са в продажба на касата на ДТ "Сава Огнянов" и онлайн в grabo.bg - ТУК

МЕЛОФОБИЯ - много музикален спектакъл за хора, които мразят музиката. 
 
Този спектакъл се очертава да се превърне в един съвършено нов тип мюзикъл, роден от импровизации и текстове, писани по действителни случаи на синдрома “загуба на музика” в живота.

Принципа на действие е на базата на разработване на няколко теми, засягащи голяма група от хора, които по различни причини, са изгубили тона и ритъма в живота си. Достигнали са степен на отчаяние, непоносимост или безразличие към музиката, която ги заобикаля, че дори и на пълна глухота, която заплашва самото им съществуване в този свят.

Четиримата отчаяни и загубени хора ( в ролите са Милица Гладнишка, Милена Маркова - Маца, Иван Велчев, Никеца ) търсят  магически музикален компас(оказва се, че това е Миро Иванов) , който да ги  насочи към живата музика, скрита у самите тях.
Кой е той и има ли го изобщо, ще разберем, ако се заслушаме в тишината. 
 
Музика и текстовете на песните е създадена от Милица Гладнишка. Музика и аранжиментите са на Мирослав Иванов и Иван Велчев. 
 
Спектакълът е наситен с авторска музика, с хитови песни в стил рап, хард рок, естрада, стари градски песни, класическа музика и дръзки аранжименти на няколко знакови песни за рока, поп-фолка и други. 
 
Сценогафията е дело на Мариета Голомехова, която ще преобърне измеренията на обикновената сцена. 
 
Текстове на диалози и монолози - Милица Гладнишка, Цветелина Цветкова (авторката на "Лейди Гергана" и "Зелената жилетка") и Цвети Пеняшки. 
 
Режисурата на Цвети Пеняшки създава контрастна картина на може би най - голямата катастрофа за човешката душа - липсата на музика. 
И да, ще се смеете! И да, ще плачете! 

ОЩЕ В ПРОГРАМАТА

на 5 юли от 20.30 часа, Летен театър - Русе
Суперкомедията "ДОКАТО ТИ СПЕШЕ"

Автор Ваня Иванова. Режисьор Богдан Петканин
Участват: Мариан Бачев, Ева Тепавичарова, Десислава Бакърджиева, Кирил Ефремов, Антоан Петров, Светломир Радев
Билети на касата на ДТ "Сава Огнянов". Онлайн от grabo.bg - ТУК

на 17 август от 20.30 часа, Летен театър - Русе
"ГРАМОФОНЪТ"
по текст на Ваня Щерева
Авторски спектакъл на ВИКТОР КАЛЕВ
Билети на касата на ДТ "Сава Огнянов". Онлайн от grabo.bg - ТУК

на 28 август от 20.00 часа, Летен театър - Русе
"АЛБУМ"

КОНЦЕРТ НА МОЛЕЦ
Билети на касата на ДТ "Сава Огнянов". Онлайн от grabo.bg - ТУК
 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар