Френска журналистка: Украинското правителство бомбардира собствените си граждани в Донбас

Френска журналистка, прекарала няколко години в Донбас, разказа как управляващите в Украйна унищожават своите рускоговорящи граждани от 8 години

„Снимам го всеки ден. Записах го като свидетелство“, обясни Ан-Лор Бонел пред френския телевизионен канал CNews.

„Нямам политически цели. Вече седмица говорим за този конфликт. Но това продължава вече осем години. 13 000 мъртви. 13 000! Хора, останали без сили. И всички те са жители на Украйна. И всички са изненадани, че Европа едва сега вижда ситуацията. Това е живот в мазета. Всички тези бомбардировки. Снимах ги още през 2015 г. Това е ежедневие за тях от 2014 г. насам“, разказа журналистката.

„Ще ви прекъсна, защото не всички разбират ситуацията. Вие казахте и е изненадващо, че всички тези украинци са бомбардирани от украинското правителство“, пита водещият.

„Да, абсолютно. Бомбардиране с ГРАД. Хората в Донбас бяха мишена на собственото си правителство, на властите в Киев. Имам всички доказателства. Мога да ги осигуря, когато се върна във Франция. Всичко съм заснела, неопровержимо е. Завчера бях в едно училище. Двама учители бяха разкъсани наполовина. Буквално. Пуснах снимка на една баба във фейсбук, защото старите хора не можеха да напуснат района. Гражданите страдат. Отговорно ви заявявам, че тук, в Донбас, в рускоезичната част на страната, има бомбардировки. Вчера имаше атентат в Донецк“.

„Искате да кажете, че украинското правителство прави бомбардировките?“, пита невярващо водещият.

„Да!“, отговаря Бонел.

Гледай видеото от ТУК


 
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар

Cattlebell
I find it interesting that this "journalist" doesn't have a single other article that you could find from the internet (not counting different publications for this same story). Usually if you Google a journalist, you find lots of old stories from different medias. Not in this case.
До Gablpntzer
Руска подметки тъпа, рашките отцепиха Донбас от Украйна заради железните залежи и въглищата.Донбас е украинска територия,каква работа имат там тъпите ватенки???Тебе не ти дреме, щото си шибан русофилистик,щото нямаш мозък и щото си невъобразима подлога.Много ще ми е интересно,тъп руски продажнико,каква ще ти е малоумната реакция ако Турция помогне на тукашните турци да отцепят от България Кърджали и Разград.Точно това се случва в Украйна с отцепването на Донбас.Само че ти не го разбираш, защото си мърша, руски кенеф и подлога.
Gablpntzer
Абе,хора с проблеми Путин им бил виновен...Много станахте всеотдайни ,,леле пресича границата ..на коя държава..бе кенефи...американски...и като толкова отговорен ..сега ли ти се отвориха очите ..за Русия че предприема военна операция...Сърбия, Либия,Сирия..кои финансира Ислямския джихат аз ли Ирак....Утре глупак ще ти кажат да се гръмнеш и три ще се гръмнеш простак.. повярвали ми че плитко умни инеосведомени кенефи.. нямат място да серат ..на обществено място тъчариии .
Йордан
Обръщам се към "Минчо" който пише за нарушаването на държавни граници.Украйна по най безобразен начин нарушаваше човешките права на рускоговорящите си поданици и не наруши ли именно тя признатите граници от Русия на двете области където се извършваше държавен геноцид.Нима мислиш че Путин първи е тръгнал да воюва всичко това е следствие на действието на Украинските въоръжени сили навлезли там провокативно на 23.02. а руските войски тръгнаха на другият ден.Агеесора и провокатор е Укрйнското правителство а не Руското както тръбят всички световни манипулационни медии включително и Българските.Сега животът ни ще стане много по "хубав" след като ни натресъха стотици украинци в България.Цъфнахме сега ще вържем благодарение на Просто Кирчо -вото правителство.
Павел
НЯКОЙ АКО ВЯРВА НА ТАЗИ ПУМИЯ МОЖЕ ДА СЕ ГРЪМНЕ,ПУТИНСКИ БОКЛУЦИ
6666
Путин е даровит простак! Нагласата към простотията е обществено състояние! Лекува се с повече ум и знание, но при Путин и двете са по малко .
Veritas
До "Мунчо" - всички дипломатически пътища за разрешаване на войната в Донбас бяха изчерпани. Зеленски, както и предшественика му отказваха да спазват Минския договор и не спряха кървавото "етническо прочистване" в този район, което продължи 8 години. Това Е напълно легитимно основание за ответ с военна операция за Путин. Той не започна война, той просто ще я приключи. До "Name" - грешиш. Точно работата на френската журналистка НЕ е пропаганда. Тя е в Донбас и снима в реално време! Отвори си очите!
Мунчо
Това не може да се приеме за повод за нарушаване на държавните граници. Има много други дипломатически и юридически начини. Сега сме изправени на прага на трета световна воина.
Name
Talking about a propaganda! Here is a perfect example ????
Григоров
Ето защо е тази военна операция в Украйна!!!