Върховният съд забрани колите в Морската градина, вижте кои бяха нарушителите днес

Върховният административен съд със свое решение от 11 януари окончателно се произнесе, че в Морската градина на Варна автомобили не може да се движат. Това се отнася за местност "Салтанат", която е част от Приморския парк, независимо, че още няма подробен устройствен план за нея.

От решението на ВАС, което де факто потвърждава това на Административен съд – Варна, е ясно, че и заповедта на кмета за непридвижване с коли в Морската градина е напълно безсмислена. Плод на чиновническа некомпетентност. Защото дублира разпоредбите на Закона за движение по пътищата.

Приморският парк и неговите алеи бяха ябълката на раздора още през 2013 година. Протести на заинтересованите си съперничиха месеци наред с тези на защитниците на зелените площи в парка. Да не пропуснем, че всичко това е резултат от застрояването в Морската градина, което явно и недотам се случваше по времето на мандатите на бившия кмет Кирил Йорданов. Прогимназиите в парка, заведенията там, както и паркингите са факт, който не може да бъде променен – поне на този етап, а вероятно и – изобщо.

Противопоставянето на интересите на живеещите и работещите в „Салтанат“ с тези на варненци, които си искат Морската градина за разходки, ще продължи, е прогнозата на Спътник бг.

Днес, само ден след като се вдигна пушилката около решението на Върховния административен съд за забрана на движението на автомобили, наблюдавахме един обичаен и традиционен феномен. Поклонението пред паметника на Васил Левски на Алеята на възрожденците в Морската градина.

Точно днес имаше ярка демонстрация на двойния стандарт, който важи за по-първите варненци, но не и за редовите граждани. Колите на представителите на държавната, местна власт, митрополията, ВМС, на дипломати, че и на медиите, бяха паркирани на алеята, в съседство с централната, водеща към Пантеона.

Естествено, официалните лица не бяха погнати от общинска полиция, които видяхме да вардят с хъс входовете за Морската градина. На никого не бяха съставени актове и първенците на Варна нямаха грижи, каквито биха имали, и са имали „нормалните“ жители на Морската столица. Въпреки решението на Върховния съд на Република България, определени хора се мислят за недосегаеми и живеят със съзнанието, че за тях законите не важат. Ние от СПЪТНИК продължаваме да следим темата и да задаваме въпроса КОЙ и ЗАЩО не си върши работата. Пълния текст на решението на ВАС за забраната за движение на автомобили в Морската градина можете да прочетете тук.

Снимки: СПЪТНИК
Автор: Юлия Кунева
Напиши коментар

Boyko Angelov
Браво Сашо!!!