Брутален сблъсък между протестиращи от "Възраждане" и полицията във Варна

Полицията във Варна задържа протестиращи в опит да възпрепятства тръгването им за протеста в София тази сутрин в 4.30 часа, съобщи Varna24.bg

Ето какво още споделят от там:

"Протестиращите са се организирали, за да тръгнат заедно. Полицията ги спира и започва да прави тестове за наркотици на шофьорите. Четирима от шофьорите  първоначално дават положителни проби за бензодиазепам. 

Гражданите обграждат полицията и искат повторно тестване. При повторното тестване, тестът на единият шофьор е отрицателен.  

На лайфа виждате как протестиращите са обградили полицията и настояват да бъде направен повторен тест и на останалите трима шофьори.

Полицаите нямат достатъчно тестове и се налага протестиращите да останат повече от час на студа. След повече от час тестовете са  доставени и е разпоредено тестване и на останалите трима от  шофьорите  и пробите им са отрицателни. 

Всички шофьори са с отрицателни тестове при повторното тестване и всички протестиращи са тръгнали към протеста", гласи съобщението до медията ни. 

От пресцентъра на полицията във Варна потвърдиха за Varna24.bg за случилото се, като обясниха, че проверката от служители на КАТ е рутинна и задължителна при пътуване на организирани групи.

За столицата от Варна са потеглили 6 автобуса с варненци, тръгнали да подкрепят протеста.

"Трима от шофьорите са дали положителни проби за опиати, а не за наркотици. По настояване на хората са направени повторни тестове, които са дали отрицателен резултат", коментираха от ОД на МВР Варна. 

От кадрите се вижда как симпатизантите на партията обиждат брутално униформените служители като ги наричат "боклуци", заканват се, че няма да ги пуснат да излязат от колите си и скандират "Свобода!" 

Стана ясно, че заради предстоящия протест на "Възраждане" в София ще бъдат командировани служители на реда от цялата страна.

Във Варна протеста ще бъде подкрепен от симпатизанти, които се очаква да се съберат между 12 и 14 часа на площад "Независимост".


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар