Магистрала Струма

Автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ са обработени и почистени, трафикът към момента не е динамичен, съобщиха от МВР, цитирани от Дарик.

От ведомството призоваха водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по „Тракия“ поради вероятността от образуване на аквапланинг на някои места.

Проходът Петрохан е проходим при зимни условия, няма снеговалеж. Пътят Е-79 е проходим, пътните платна са почистени и движението се извършва при нормален трафик.

Подбалканският път, в частта между Елин Пелин и прохода Гълъбец, се опесъчава. Продължава отстраняването на обледени клони, надвиснали над пътното платно, допълниха от МВР.

Въпреки това трябва да се шофира с повишено внимание. В частта от прохода Гълъбец до Пирдоп има частични заледявания и вали дъжд.

Пътят София – Самоков – Боровец е опесъчен, проходим при зимни условия. Там в момента няма снеговалеж, се посочва в съобщението.

Екипите на Пътна полиция при ОДМВР-София са в готовност за оказване на съдействие и регулиране на движението при усложняване на обстановката.