Най-рано в края на 2017година МВР ще може да може да издава лични карти с чип, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. Чрез нова обществена поръчка на стойност 500 млн лв ще бъде подменена системата за издаване на документи.

За сега, според МВР, цените за издаване на лични карти няма да се увеличават, а поръчките за тях ще останат същите- обикновена, бърза и експресна.

Единствената промяна по отношение на издаването на лични карти е, че изработката им ще бъде изцяло в София, а не във всички областни дирекции на полицията, както бе до сега. Това няма да се отрази на експресната поръчка, която остава 8 часа.

Построяване на нова е сграда предвидено по обществената поръчка- за звено за документите за самоличност. Не се предвиждат съкращения по места за сега. Вместо това, хората, които работят в областните дирекции, в отделите за документи за самоличност, ще бъдат преназначение на други длъжности.

Подаването на заявления за документи за самоличност директно от страниците на МВР ще бъде възможно около средата на тази година.

  Продават ли алкохол на децата, ходят ли сами на кръчма?