Музиканти скочиха на Руслан Мъйнов заради участието му в конкурса "Бургас и морето"

Музиканти скочиха на актьора Руслан Мъйнов заради участието му в конкурса "Бургас и морето", а причините са свързани с нарушения в правилника

Оказва се, че Руслан Мъйнов е допуснат до финала на престижния конкурс на 31 юли под номер 14 с песента "Слънчев рефрен". Музиката е дело на известния бургаски пианист и композитор Георги Милтиядов - Гого, по стихове на покойния доайен на местната поезия Пейо Пантелеев.

"Произведението е било представено пред широката аудитория по време на концерта "Музиката продължава..." на 6 февруари 2020 г., както е поместено и в албума "Целувка в нощта", регистриран на 16 януари същата година. Ако се предположи, че песента е била класирана като част от миналогодишните финалисти, дори тогава е било нарушение на регламента на песенния фестивал нейното допускане", цитира получено писмо "Телеграф".

Музикантите са изпратили и линк от фейсбук, че "Слънчев рефрен" дори е била споделяна в живо излъчване на официалната страница на Община Бургас, която е организатор и продуцент на конкурса.

"Дали е невнимание от страна на подборната комисия, или тенденционен избор, с който се цели лансиране на конкретни автори, няма как да предположим, но се надяваме организационният екип на "Бургас и морето" да предприеме мерки за честното и справедливо участие на всички желаещи да бъдат част от конкурса", се казва още в писмото.

show.blitz.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар