Мотористи Рокери Протест

Мотористи отговориха на турския посланик Сюлейман Гьокче относно изказването на дипломата, че рокерите са искали да нахлуят в посолството по време на протестите им в София. 

Припомняме, че Гьокче обвини мотористите в това, че са искали да нахлуят в посолството, като единствено полицията ги спряла.

„Господин посланик, радваме се, че сте коментирали мирният протест пред посолството на република Турция днес. Радваме се, че сте ни обърнали внимание въпреки опитите за изопачаване на истината, дали от ваша страна, дали от подчинените Ви. А истината е съвсем проста. Ваш поданик, господин посланик, уби двама български граждани и избяга от закона“, пишат мотористите в писмо, публикувано в сайта Riders.Live.

С писмото си рокерите искат и да призоват Гьокче „поне да поднесе своите съболезнования“.

Цялото мнение на мотористите с незначителни съкращения:

Господин посланик, радваме се, че сте коментирали мирния протест пред посолството на република Турция днес. Радваме се, че сте ни обърнали внимание, въпреки опитите за изопачаване на истината, дали от ваша страна, дали от подчинените Ви. А истината е съвсем проста. Ваш поданик, господин посланик, уби двама български граждани и избяга от закона. Не знаехте защо има мотористи пред посолството на република Турция ли? А за убийството знаехте ли ? Надяваме се да сте знаели, ако ли не, то вече разбрахте. За това бяхме там. Да разберете.

  Гневни рокери обсадиха турското посолство

Извиняваме се за неудобството, което сме Ви причинили, с шума, който вдигнахме на отсрещния тротоар. За Вас може да е незначителен случай, но за нас двама приятели си заминаха. Не „заминаха“, господин посланик, бяха убити. Бяха убити от Ваш поданик. Все още ли се чудите какво търсим там?

Както Вие сам казахте, тези мотоциклетисти са „пред“ посолството. Пред, господин посланик, а не във. От кога Вие се разпореждате къде и как могат да седят граждани на република България на собствената си територия? Медиите са пълни с кадри от днешните протести пред посолството на република Турция и в тях можете да видите, че никой, по никакъв начин не се е опитвал да нахлуе във вашето посолство. Точно обратното, мотористите седяха на отсрещния тротоар. Фактът, че с тях имаше и полиция не Ви ли говори, че органите на реда са известени? Или трябва Вас лично да помолим за разрешение в собствената си страна? Цял ден медиите тръбят за предстоящи протести пред посолството на република Турция, а Вие не сте разбрали ? Ми явно не Ви интересува обстановката в страната в която сте посланик. Явно за друго сте тук.

  Хиляди излязоха на протест за втори пореден ден в Белград

И господин посланик, вместо да коментирате кой къде се е събирал, не е ли най-нормално да изразите съболезнования на убитите, ей така, от куртоазия поне? Не е ли също така нормално, щом толкова Ви интересува, та чак коментирате, да поканите представители на същите тези мотористи да Ви обяснят защо са там ? Не се притеснявайте, господин посланик, не сте изпуснали момента, ние утре пак ще бъдем там. И в други ден. И в по-други ден…. Ще имате възможност да се срещнете с представители на мотористите. Ако искате разбира се.

Източник: OffNews