Ивайло Московски

Ивайло Московски, снимка: moskovski.bg

Министърът на транспорта Ивайло Московски е поискал от Агенцията за приватизация до края на март да знае дали “БДЖ – Товарни превози” ще бъде приватизирана. Причината за това е, че ведомството няколко пъти удължава срока за оценка на компанията, която по принцип е в процедура за приватизация.

“Оценката вече трябва да е готова, така че до края на март искам агенцията да вземе окончателно решение дали ще води преговори за приватизацията на “БДЖ – Товарни превози” с шанс да стигне до сделка, или, ако няма кандидат-купувач – да прекрати процедурата”, коментира Московски пред “Стандарт”.

Той обяснява, че е поставил този срок, защото, когато процедурата се отлага, никой не сключва дългосрочни договори с компанията и тя губи много товари.

Така, ако до края на март не се появи купувач, се пристъпва към “План Б” – преструктуриране. То ще включва съкращение на персонал и разпродажба на активи, казва Московски.

  НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА БДЖ! Няма влак без закъснение на Централна гара!

От синдикатите коментират пред вестника, че не вярват да се намери купувач, но е по-добре да се върви към оздравяване, за да не се стигне до ликвидация.

Източник: Дневник