Морската сол може да замени шепа лекарства

Най-голямата разлика между морската сол и кухненската сол е в това, че кухненската сол се суши на повече от 343 градуса по Целзий (650 по Фаренхайт) и променя химическата си структура, така че в нея вече не се съдържат необходимите елементи и минерали, както в естествената сол.
Морската сол съдържа осемдесет различни микроелементи като калий, магнезий и манган и прави чудеса за здравето, кожата и косата.

1. Морската сол има алкализиращ ефект, който спомага балансирането на нивата на киселинност в тялото и по този начин елиминира потенциалните рискове от фатални заболявания.

2. Тя може да укрепи имунната система, така че тялото да стане резистентно на редица автоимунни заболявания като инфлуенца, алергии и други.

3. Тя има значително действие върху сърдечносъдовата система. Учените доказват, че редовният прием на морска сол, разтворена във вода, може в значителна степен да снижи нивото на вредния холестерол в тялото. Тя също така ще поддържа кръвното ви налягане под контрол и ще нормализира аритмията.

  Милиони хора могат да бъдат спасени с намаляване на солта в храната с 10 процента

4. Метаболитните заболявания като диабета могат да се лекуват успешно с морска сол, защото тя спомага за снижаване нивата на кръвната захар.

5. Повече от 20 процента от натрия в тялото се натрупва в костите и те се увреждат поради липсата на минерали в кръвта и телесните течности. Добавянето на морска сол в храната води до избягване и лечение на остеопорозата.

6. Морската сол е полезна и за дихателната система, като минералите и микроелементите, както и структурните частици морски водорасли, съдържащи морска вода, помагат за възстановяването на лигавицата. Морската вода има леко антисептично и антибактериално действие, дължащо се на йоните на калция и магнезия.

7. Тя е добър източник на калий (който улеснява функцията на мускулните влакна), така че морската сол е много ефикасна при крампи.

8. Морската сол се счита за естествено прочистващо кръвта средство. Тя съдържа голямо количество витамин С, който действа като антиоксидант и унищожава свободните радикали. Магнезият, от своя страна, стимулира ефикасното функциониране на антиоксидантите. Така че морската сол помага за детоксикацията на кожните клетки, като извлича токсичните субстанции от тях.

  Защо колагенът е извор на здраве и младост

9. Колкото повече токсини биват извлечени от тялото, толкова кожата става по-мека и по-здрава. Ето защо ваните с морска сол подобряват текстурата на кожата. Взимането на вана с морска сол стимулира секрецията на излишна вода от кожата и от съединителните тъкани, което предпазва от натрупването на излишна течност и кожата става по-стегната, по-гладка и по-здрава.

10. Морската сол е пълна с витамини и минерали, които са жизненоважни за правилното хранене на клетките. Тези хранителни вещества подобряват клетъчния метаболизъм (между материя и енергия), поддържат тъканите хидратирани, подсилват кръвообращението до повърхността на кожата, укрепват клетъчните мембрани.

11. Калцият помага за премахването на запушените пори.

12. Морската сол е идеална за естествен пилинг на кожата, защото структурата й помага за премахването на връхния слой мъртви кожни клетки.

13. Тя е естествен лек за хората с мазна коса. Морската сол усвоява излишната мазнина от косата и я оставя мека и красива.

14. Благодарение на многото минерали в морската сол косата придобива желания обем. Освен това морската сол предоставя достатъчно хранителни вещества във фоликулите и така косата става по-мека.

  Учени: Смартфоните причиняват кривогледство при децата

15. Морската сол е отлична в битката с пърхота. Тя действа направо върху кожата и я предпазва от сухота.

 

ИЗПРАТИ НОВИНА: ТУК или на страницата ни във Фейсбук

Вашият коментар