Свети Ефрем Нови

Молебен за здраве, душевно спасение и вразумление ще бъде отслужен на 31 март, неделя от 17.30 часа пред иконата на свети Ефрем Нови Чудотворец. Идването на иконата е във връзка с всичката нетърпимост, зло и агресия, които виждаме, че се случват в цяла България и около нас.

„…Особено примерът с 4-те самоубийства само за 2 седмици в Ботевград и ужасната трагедия от 19 март, когато заради ревност мъж уби съпругата си е показателен, че имаме нужда да се опомним, да се вразумим, да погледнем ближния с очите на сърцето си. Тази агресия трябва да спре веднага, защото ако продължим нищо добро не ни очаква и ни е нужен скоропослушник като свети Ефрем Нови, защото той е наречен светеца светкавица, заради бързите му чудеса, дори светкавични“, каза предстоятелят на храм „Възнесение Господне“, отец Борис, който инициира идването на чудотворната икона на свети Ефрем Нови в Ботевград на 31 март.

Припомняме, че иконата със светите мощи на Ефрем Нови Чудотворец ще бъде посрещната в 9 часа в църквата „Възнесение Господне“ на 31 март и ще остане за поклонение през целия ден.

  Иконата на Света Богородица спасила Клисура от клане