"Мис България" отне короната от победителката с украински корени Елизабет Кравец

Конкурсът "Мис България" ще отнеме короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец. Това съобщиха изненадващо от организацията официално с пост на решението в своя Фейсбук профил.

В него ръководителят на конкурса Гаел Бонел Санчез посочва, че Елизабет Кравец ще бъде лишена от титлата си, тъй като подронвала имиджа и престижа на "Мис България". Освен това носителката на короната многократно била предупреждавана за нарушенията си.

"За съжаление, тези нарушения увредиха репутацията, имиджа и престижа на нашия национален конкурс за красота, като г-ца Кравец не изпълни задълженията налагани от дадената ѝ титла. В резултат на това организацията "Мис България" понесе щети. накърняващи нейните бизнес отношения както с дългогодишни партньори, така и с нови такива", се посочва в решението.

Считано от днес Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието "Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

"След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата, организацията Мис България реши, че тези нарушения подкопават интегритета и репутацията на конкурса и неговата общност. В резултат на това, г-н Гаел Бонел Санчез, ръководител на конкурса, няма друг избор, освен да отнеме титлата и короната от г-ца Елизабет Кравец, като това решение влиза в сила незабавно", пишат от организацията.

От съобщението става ясно още, че титлата на "Мис България" ще се поеме от първата подгласничка - Илияна Борисова, която оттук насетне ще изпълнява отговорностите, свързани с короната.

"Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности. Ние разбираме, че това решение може да изненада мнозина", пишат от "Мис България".
Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар