Генка Шикерова разбута кочината. И сега тепърва ще изкачат трупове. А тия дето не й пуснаха разследването може би също ще трябва да отговарят защо. Сега са сгушени в анонимността на чиновничеството, но няма вечни пристани.”, пише Миролюба Бенатова.

Тя припомня делото на колежката си Генка Шикерова, която беше уволнена от bTV и отиде в Нова телевизия- журналистка, известна със скандални разкрития, които са толкова неудобни за някои, че бързо трябва да бъдат потулени. По такова разследването преди чумата по свинете главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на БАБХ.

Най-циничното в ситуацията е, че Нова ТВ съобщава за проверката, сякаш поводът за нея не си е оставил година от живота в битка за нормалност и право на професионализъм именно там. Много трудно ще отразят тази новина в този нюзрум. И ще изглеждат нелепо, спестявайки на публиката най-важното. Колеги, борете се или поне опитайте, това да не се случи. Защото днес е Генка, утре вие ще сте заличените.“, допълва Бенатова във Фейсбук.

Към 11:15ч. името на Генка вече е добавено. Но остават въпросите защо това разследване не се появи, когато беше готово, а Генка работеше в Нова. И защо, при наличието на такъвжурналистически удар, Генка вече не работи там“, завършва поста си журналистката.