Красен Кралев

Може би Варна не знае или пренебрегва този факт, но Варна е единственият град, който е предоставил общинските спортни бази безплатно за ползване от спортните клубове. Поне на мен не ми е известно другаде да има толкова мащабна подкрепа за спортните клубове в страната. Това заяви днес Министърът на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференция във Варна.

Този пример трябва да се последва и от другите общини и ние се опитваме в новия закон да прокараме идеята, че по-голямата част от спортния бюджет на дадена община трябва да отива за масов спорт. Аз се надявам, че ще получа подкрепа от Народното събрание за това, сподели министър Кралев.

Вложили сме и правим много за спортната инфраструктура във Варна. Ние сме може би единственият град, който има три стадиона за лека атлетика. Бази има и по отношение на общината – просто трябва всички да работят по-активно за диалог.

До момента сме направили реконструкция на осветлението на зала Черно море. Тя вече е с лъчисто отопление на базата на газ, така че вече ще може да се използва и през зимата, което до момента не бе възможно. Надявам се догодина да имаме средства за подмяна и на подовата настилка. Очаквам в следващите 2-3 години, без да вдигаме много шум, да си свършим работата и тази зала да може да се ползва целогодишно. До момента през лятото бе твърде горещо, а през зимата – твърде студено. Единствените сезони, през които можеше да се използва, бяха пролет и есен, а след реконструкцията залата ще бъде годна за спорт през всичките 12 месеца на годината.

  Кралев: До края на седмицата завършваме проекта за Висша лига

Що се отнася до стадион Тича, в понеделник ще бъде обявен победителят в обществената поръчка, така че след този ден ще имаме яснота коя ще бъде фирмата-изпълнител. След това ще трябва да изчакаме да мине срокът за обжалване.

60 дни е срокът, който сме заложили за изпълнение на ремонтните дейности, така че категорично от другата година вече ще можем да очакваме да се играе на стадиона. Няма как това да стане по-рано, тъй като през декември месец приключва първенството. Като имаме предвид и метеорологичните условия, най-вероятно до Нова година ремонтът вече ще е готов, допълни министърът на младежта и спорта Красен Кралев.