Минеков изненадващо проговори каква покана е получил от ИТН

Имах покана за новото правителство, тя обаче е малко в неизвестността и затова засега не съм дал съгласие, както и отказвам да кажа дали бих преосмислил решението си.

Това призна министърът на културата проф. Венцислав Минеков в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТВ+.
По думите му Минеков не е поставял условия на Има такъв народ (ИТН), които биха го накарали да вземе окончателно решение.

По отношение на работата си в Министерството на културата той изказа задоволство. Определи себе си освен като министър и като разследващ и счетоводител, а проверките никак не били малко.

Минеков коментира и темата за културното наследство, иззето от Васил Божков. 

Освен с творчеството си като склуптор, Велислав Минеков от години се изявява и като коментатор на политически събития. Никога не е криел, че не одобрява управлението на ГЕРБ.

Включването му в антиправителствените протести преди година не беше изненада. Той стана част от Отровното трио, заедно с Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов.

По-късно обаче отказа да продължи битката за парламента, като вместо депутатско място се сдоби с министерски пост в служебния кабинет.

Велислав Минеков е един от сегашните служебни министри, които признаха, че от ИТН са разговаряли с тях.

Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков също споделиха, че са имали покана да са част от евентуален бъдещ кабинет.

Те обаче побързаха да признаят, че вижданията им не са съвпаднали с тези на експертите на Слави Трифонов. По-специално разминавания е имало с номинирания за премиер Николай Василев, чиято кандидатура все пак беше оттеглена.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар