Шофьор от Шумен, дошъл да помага и да изтегли колата на свой приятел, който на пияна глава катастрофирал насред село Мараш и се забил в дърво, но сам падна в капана на катаджиите, съобщи topnovini.bg., като се позова на информация от областната дирекция на МВР. Промилите на първия водач били 2,43 , а на „спасителя” 1,66.

Инцидентът станал в събота на улица “Георги Димитров” в селото. Около 19 часа 35-годишният М.Й. от Шумен се движел със своя лек автомобил “Опел Астра“. Мъжът обаче управлявал возилото с висока скорост, загубил контрол над машината и се блъснал в дървото. Пристигналият на мястото на катастрофата полицейски екип тествал за алкохол М.Й., като дрегерът отчел 2.43 промила в издишания въздух.

Междувременно в района на инцидента пристигнала и друга лека кола, управлявана от 47-годишния А.В., който се предполага, че дошъл да помогне на М.Й. за преместването на ударения “Опел”. Пътните полицаи обаче го усетели, че лъха на алкохол и го тествали. Дрегерът отчел 1.66 промила алкохол в издишания от мъжа въздух.

Срещу двамата нарушители са образувани бързи производства, съобщи Блиц