Началото на 19-ото издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli” е на 15-и август на Морска гара Варна. През 2019 г. на тази дата се отбелязва не само празникът на града Свето Успение Богородично , но се дава и стартът на престижното състезание с яхти, организирано от фондация “Cor Caroli”. Генерален спонсор на надпреварата е финансовата компания iCard.

Успешното партньорство между iCard и фондация “Cor Caroli” е стъпило здраво върху споделени ценности, а именно: любовта към морето и подкрепата за спорта. iCard винаги се е стремяла да се асоциира с инициативи и дейности, в основата на които стоят силна страст, прецизност, съвършенство и екипност. Това по естествен начин доближава компанията до света на яхтите и намира израз в подкрепата на престижната международна регата “Cor Caroli”.

В програмата на 19-то издание на “Cor Caroli iCard” са включени разнообразни събития, както за участниците от цял свят, така и за малките и големите зрители. През първия ден жителите и гостите на Европейската столица на спорта Варна имат възможност да наблюдават зрелищните гонки на яхти във Варненския залив, а вечерта ще бъде награждаването на победителите и официалната церемония по откриването на регатата.

Състезанията в открито море стартират на 16 август по маршрут Варна – Балчик – Св. Влас – Бургас. Победител ще стане екипажът на яхтата, която първа измине разстоянието от 80 морски мили и акостира в Бургас на 18 август. Церемонията по награждаването в надпревара край бреговете на българското Черноморие ще се проведе на Морска гара Бургас.

Мисията на меценатството в “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието ще бъде ключово за популяризирането на красивия ветроходен спорт през 2019 –а година. Регатата утвърждава и един нов, непрактикуван досега модел на екипна работа, на висок състезателен дух и мотивиран стремеж към високи постижения. Това всъщност стои и в основата на все по- засилващия се интерес към проявата и нейното високо международно признание.

За iCard и финансовите технологии на бъдещето

iCard е лицензиран от Българската народна банка издател на електронни пари и водещ доставчик на високотехнологични платежни услуги. Ние имаме над 10-годишен опит на пазара в България и по света. Отличаваме се преди всичко с изключително богато портфолио от финтех продукти, като дигиталния портфейл iCard, бизнес сметките iCard for Business, банкоматите iCard ATM и др.

iCard предлага лесна, сигурна и силно конкурентна, не само като цени, алтернатива на традиционните банкови услуги. Основни предимства на компанията са възможностите, които предоставя за откриване на сметки от разстояние, издаване на платежни карти, извършване на преводи в реално време, без необходимост от физическо посещение на клиентите в офиса.

За повече информация: www.icard.com