Менда Стоянова

Народният представител Менда Стоянова внесе предложение за таван на човешкия живот от 20 000 лева между първо и второ четене на промените в Кодекса за застраховането. Добре. Жената си е определила цена на живота – не повече от 20 000 лева. Няма лошо. Всеки си знае колко струва. Защо обаче да теглят останалите българи, на които животът струва много повече, отколкото на някакъв си депутат с цена 20 000? Или според депутата, цената на обикновения човек е нищожна? Гражданинът е гражданин по време на предизборната кампания. След това е просто данъкоплатец. Средство за купуване на скъпи служебни автомобили, за хранене по скъпи ресторанти, за пътуване до други континенти в първа класа или с правителствени самолети. Средство за живот в разкош. Докато си депутат. Професия за цял живот.

Не е ли наглост, скъпи читатели, че застраховката Гражданска отговорност скочи с 40 процента, а в същото време депутат на стойност 20 000 лева прокарва лобистки текстове и определя цената на Вашия живот? На НАШИТЕ животи?

  Бюджетът за следващата година ще бъде готов преди президентските избори на 6 ноември

Нали, според ценностите, които Европа проповядва, и които сме възприели и ние в правната ни система, животът е най-голямата ценност? 20 000 лева ли е тази ценност? Или, когато бизнесмените с дебели вратове от 90-те години управляват страната ни, цената на живота може да струва 4 пъти по-малко от едно огледало в дома на Баневи?

Дали бившият министър Московски е съгласен с колегата си от ГЕРБ Менда Стоянова, че животът на сина му струва 20 000 лева? А какво мисли конституционният съд? Каква ли цена на живота биха си определили конституционните съдии?