Мъж Жена Флирт

Мирисът играе голяма еволюционна роля в избора на потенциален партньор.

Носовете ни разбират кога плодовитостта е на ниво и още много неща, за които не подозираме, пише Popular Science, цитира OFFNews.

Изследователи решили да определят дали храните, богати на каротеноиди, пигменти, увеличаващи привлекателността на кожата, ще придадат привлекателност и на телесната миризма. Те дали на жени да помиришат проби мъжка пот и да им дадат оценка за характеристики като интензивност, качество и дали изпитват удоволствие от аромата.

Резултатите, казват: мъжете, които ядат предимно зеленчуци и плодове, както и разумни количества мазнини, месо, яйца и тофу, миришат по-добре от тези, които ядат много въглехидрати.

Диети с ниско съдържание на въглехидрати, произвеждат пот със цветен, плодов, сладък и приятен аромат, докато по-висок прием на въглехидрати води до по-силна, по-малко приятна миризма на тялото.

Ако това проучване звучи ужасно за нормалните хетеросексуални мъже, учените обясняват: жените инвестират повече и са чувствителни към нуждите на репродукцията, при жените мирисът стои по-високо в скалата им на избор, отколкото при мъжете, мъжете отделят повече пот и миришат повече от жените, а жените превъзхождат мъжете в повечето обонятелни задачи.

  Ужасно! Яли сме зеленчуци със забранени пестициди

Урокът е: Ако сте мъж, който търси жени, хапвайте повече салата и оставете пицата.

Източник: dunavmost.bg