Сутринта на 18.05.2017 г. обвиняемият В. управлявал лекия си автомобил „Мазда“ в гр. Монтана. Около 09:30 ч. той се движел в района на прелеза, на т. нар. „Черен мост“. Водачът подал светлинен сигнал и се престроил, за да завие надясно по бул. „Христо Ботев“, по посока на Автогара Монтана.

В този момент МПС на обвиняемия било закачено от друга кола марка „Сеат“, управляна от О.Т. След възникналото ПТП жената продължила да шофира по бул. „Хаджи Димитър“. След нея потеглил и обвиняемия В.

О.Т. решила да отбие и да спре своя автомобил в близост до мястото на сблъсъка – до Общинския пазар в гр. Монтана, след което излязла от него. Обвиняемият също спрял и я приближил. Между двамата възникнал спор относно причината за случилото се.

Е.В. се ядосал и ударил жената с ръка в областта на лицето. След това я хванал за косата и продължил побоя. Пострадалата започнала да вика за помощ. Обвиняемият й нанесъл удар с коляно в областта на носа.

  Районната прокуратура във Варна предаде на съд водач за хулиганство на пътя

Свидетели на случващото се станали работещи наоколо хора, които подали сигнал на телефон 112. Лицето на жената било окървавено, от устната й потекла кръв. Един от присъстващите на място успял да спре агресивния мъж.

О.Т. постъпила в хирургично отделение при МБАЛ гр. Монтана. От изготвената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че пострадалата получила кръвонасядане на горен ляв клепач. Уврежданията причинили на жената болка и страдание.

Разпитан по досъдебното производство, Е.В. се признава за виновен и изразява съжаление за случилото се.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.