Мая Манолова

Делото за отпадане на такса „сградна инсталация“, заведено по жалба на националният омбудсман Мая Манолова ще бъде гледано на 29 септември. Това съобщи самата тя в студиото на БНТ. Манолова каза, че е набелязала 6 стъпки срещу монопола на топлофикационните дружества през предстоящия сезон.

Ще чакам решението на КС, образувано по моя жалба срещу начисляването на огромни суми за юристконсултски възнаграждения от „Топлофикация“. Внесла съм в НС искане за промени в ГПК, които също се отнасят до „Топлофикация“ и до начисляването на паразитни разноски в съдебен процес.

Подготвила съм предложения по Закона за енергетиката, чрез които да отпадне забраната за демонтаж на радиатори, да станат по-разбираеми сметките, които „Топлофикация“ праща на гражданите, да стане по-справедливо, ако не отпадне, плащането на такса „сградна инсталация“, да има задължения за сключване на договори на гражданите с топлинните счетоводители и други промени.

Ще атакувам СОС като принципал на „Топлофикация“, ще проведа срещи с отделните групи в ОбС и ще напиша лични писма до всеки един столичен общински съветник и ще настоявам да не остават безучастни към безобразията, които извършва „Топлофикация“ по отношение на своите клиенти.

  Среща при омбудсмана на адвокати, Агенцията по вписванията и правосъдното министерство за Търговския регистър

И на последно място ще сезирам българските евродепутати, ако не се справя със съществуващите средства и мои правомощия в страната да искам подкрепа, включително и от ЕП, обясни Мая Манолова – омбудсман на Република България.

Източник: Кросс