Сняг Кучета

В понеделник ще бъде предимно слънчево, със слаб запад-югозападен вятър. Минималните температури в повечето места ще са между 0 и 5 градуса, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса.

Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали дъжд, в планините над 1000 м – сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

В сряда, след временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно тя отново ще се увеличи, на места ще има и слаби превалявания. В четвъртък, с вятър от изток-североизток, ще е най-хладно. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а минималните – между минус 2 и 3 градуса. Ще е почти без валежи, по-късно през деня облачността ще се разкъса и ще намалее.
В петък вятърът ще се ориентира отново от запад-северозапад, в Дунавската равнина и ще се усили. Ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е по-студено, с минимални температури в повечето места под нулата, дневните – слабо ще се повишат.

  И днес времето ще бъде горещо

В събота вятърът ще се обърне от североизток, ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, само на изолирани места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Все още сравнително хладно за края на март време.

Източник: Дарик