Маринов: Подписах договор, в който нямам право да гледам Дензъл Уошингтън в очите

Първият българин, държал Оскар в ръцете си разказва за новия си филм в САЩ с голямата холивудска звезда Дензъл Уошингтън, но и за сложната ситуация в страната.

Драгомир Танев преодоля часовата разлика и успя да разговаря с Димитър Маринов от дома му в Калифорния. "Филмът е The little thing, което е детективска терминология. Малките неща са тези чрез които един детектив успява да хване престъпниците. Лентата е по истински случай на Ричард Рамирез. Той е тероризирал Лос Анджелис и Сан Франциско в продължение на години", разказва Маринов. "Дензъл Уошингтън е уникален акьор. Още с влизането в караваната, която беше определена за мен, прочетох правилата на Дензъл, описани на една страница - нямаш право на телефон, не може да го поздравяваш, да му говориш или да го гледаш, ако той не го направи пръв, задължителното разстояние между теб и него е 6 метра.

На репетициите трябваше да съм на мястото 10 минути преди той да дойде. Репетирахме на 6 метра разстояния. След това той излиза и изчезва с лимузината си. С нея обикаля няколко метри, където влиза в образа на персонажа си. Влиза в състояние, някакво си негово. И така до следващата репетиция. Така и не си говорих с него." Премиерата на филма е на 29 януари. В него участват още Рами Малек и Джаред Лето. Разказва се за две ченгета, които са по петите на сериен убиец (Джаред Лето).

Едно от ченгетата, Дийк (Дензъл Уошингтън), е прегорял в работата областен заместник-шериф, който е в екип със следователя от отдела в Лос Анджелис детектив Бакстър (Рами Малек). Дийк има свръхестествено точен нюх за "дребните неща", но желанието му да заобикаля правилата въвлича Бакстър в голяма вътрешна дилема.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар