Марин Льо Пен Веселин Марешки

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

За събитието пристигнаха представители на „Движение за Европа на нациите и свободите“, в което партията на Веселин Марешки получи покана да членува

С бурни аплодисменти и ентусиазъм бяха посрещнати лидерът на френския крайнодесен „Национален сбор“ Марин Льо Пен и председателят на българската партия „Воля“ Веселин Марешки на откриването на кампанията на „Воля-българските родолюбци“ в столичния хотел „Интерконтинентал“.

За събитието пристигнаха лидери на европейски патриотични партии от семейството на „Движение за Европа на нациите и свободите“, в което партия „Воля“ получи покана да членува преди половин година. В делегацията влязоха още белгийският евродепутат от партията Влаам Беланг, Геролф Анеманс, Людовит Гога, председател на словашката партия „Родина“, както и Радим Фиала, съпредседател на чешката партия „Свобода и пряка демокрация“.

„Дойдох тук, за да кажа на „Воля“ и Веселин Марешки: „Вие не сте сами!“ Споделяме същите идеи и същите решения. Имаме нужда от такива лидери като Веселин Марешки. Трябва да работим заедно. Поканихме „Воля“ за наш партньор, защото защитават ценностите, които защитаваме ние – стремеж към свобода и независимост, воля да се защити и запази идентичността на българите“, заяви Марин Льо Пен и добави: „Днес свободата е изключително важна. Трябва да се борим за Европа, която не заличава нациите. Вие знаете какво означава да се съпротивляваш и да се бориш. Вие сте истинската Европа. Ние искаме такава Европа, не безлична Европа“.

  Льо Пен говори за смъртта на ЕС и разгром на глобалистите

Водачът на листата Веселин Марешки подчерта, че е възможно в политиката да влязат честни и почтени хора, които наистина правят нещо добро за народа си.

„Позицията на „Воля“ е против Европа на две скорости и делене на бедни и богати държави. Старите лидери на Европа вече са в историята. На ход сме ние – истинските патриоти и родолюбци. Ще работим за силна и просперираща България и Европейски съюз“, коментира Марешки. „81% от българите поставят националните интереси на първо място – вътрешния ред и сигурността. Искаме ЕС не на подчинението, а на равноправното партньорство – Европа на нациите“, добави той.

На няколко пъти Веселин Марешки благодари за подкрепата на Марин Льо Пен и я нарече „един от новите лидери на ЕС“. На свой ред тя се обърна към него с „Mon cher, Веселин“ (бел.ред. – Скъпи Веселин).

Депутатът и заместник-председател на Народното събрание оглавява листата от 16 души на коалицията „Воля“ – Българските родолюбци“ за предстоящия евровот. Освен партията на Марешки, членове са още Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Българска социалдемократическа партия, Християндемократическа партия на България и ПП „Обединена социалдемокрация“.

Източник: dir.bg